some

some vs seo: Sociala mediers effekt på sökoptimering

I dagens digitala landskap är det omöjligt att ignorera kraften i både sociala medier (SoMe) och sökmotoroptimering (SEO). Även om de ofta ses som separata marknadsföringsverktyg, finns det ett nära samband mellan dem. Hur kan då SoMe och SEO arbeta tillsammans för att förstärka varandra?


1. Delning leder till ökad synlighet

När innehåll delas flitigt på sociala medier kan det indirekt påverka dess synlighet i sökmotorer. Även om ”sociala signaler”, såsom gilla-markeringar och delningar, inte direkt räknas som rankingfaktorer av sökmotorer, kan hög social aktivitet leda till fler länkar och mer trafik till din webbplats.

2. Förbättrad varumärkeskännedom

Aktiva och engagerade sociala medieprofiler kan hjälpa till att öka varumärkeskännedomen. När användare känner igen ett varumärke är det mer sannolikt sökningar sker söker på dessa, vilket i sin tur kan påverka SEO positivt.

3. Skapar möjligheter för länkar

Kvalitativt innehåll som delas på sociala medier kan upptäckas av innehållsskapare och bloggare, vilka kan länka till företagets innehåll från sina egna webbplatser. Detta kan direkt påverka din länkprofil och stärka din SEO.

4. Snabbare indexering

Ett aktivt engagemang på sociala medier kan snabba upp processen för indexering av innehållet i sökmotorerna. Medan det inte är en garanti, kan innehåll som får mycket uppmärksamhet på SoMe snabbare bli indexerat av Google och andra sökmotorer.

5. Fokusera på E-A-T

”Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness” (E-A-T) är centralt för Googles kvalitetsvärdering. Genom att etablera ett varumärke som en auktoritet inom sitt område på SoMe, kan företag även förbättra sin SEO-ställning.

SoMe och SEO är inte isolerade öar i det digitala marknadsföringshavet. Genom att använda dem tillsammans strategiskt kan de förstärka varandras effekt och öka synligheten online. Se till att innehållet är av hög kvalitet, delbart och relevant för målgruppen, och se hur dessa två mäktiga verktyg kan lyfta varumärket till nya höjder.