SEO Some insights

vad är seo och varför är det så viktigt?

Utan SEO är du osynlig för sökmotorer och missar de kunder som redan letar efter ditt innehåll. Majoriteten av alla internetanvändare använder Google och bara i Sverige googlas det över 55 miljoner gånger per dag. Eftersom det finns biljoner hemsidor på internet är det därför svårt att hitta rätt innehåll, om du inte är högt upp bland resultaten på en sökmotor. Vi kommer gå igenom vad SEO är och varför det är så viktigt. 

En hög placering i ett organiskt sökresultat är ett tecken på relevans. Om beskrivningen dessutom är tillräckligt engagerande är sannolikheten för att någon ska klicka på just ditt innehåll, hög. Lever innehållet sedan upp till förväntningarna så har ditt företag en potentiell ny kund. 

SEO betyder Search Engine Optimisation och innebär kort sagt att du hjälper sökmotorerna att förstå vad din webbsida handlar om, så att du ska hamna högt upp på resultatsidan. Till att börja med så har sökmotorer två huvudsakliga syften, först; att hitta webbplatser och bygga ett index och därefter att tillhandahålla användare med resultat som är relevanta för deras sökfråga. Därmed behöver du anpassa dig efter dessa två syften för att lyckas.

Så lyckas du med din SEO:

 1. Välj relevanta sökord

  Välj relevanta sökord för ditt innehåll och din målgrupp

 2. Jobba med titel-tagg och metabeskrivning

  Det är även hur du strukturerar ditt innehåll som avgör hur du rankas i sökresultatet

 3. Ha relevant innehåll

  Fastna inte enbart i det tekniska , det är människor som du skriver för

 4. Organisera din brödtext

  Organisera innehållet för optimal digital läsning

 5. Glöm inte länkar

  Se till att länken till din sida är läsbar, tydlig och innehåller sökord

 6. Beskriv dina bilder

  Döp bilden efter vad den föreställer

 7. Utvärdera insatserna och justera din SEO

  Glöm inte att sökbeteenden förändrasvill du ha hjälp med din seo?

Slå oss en signal eller skicka iväg en förfrågan via kontaktformuläret!