Growth Marketing

Vad är Growth Marketing?

Growth marketing, ofta benämnd som datadriven marknadsföring, är inte bara ett nytt modeord i den nya digitala världen. Det handlar i grund och botten om att mäta, analysera och dra lärdomar från data för att förstå vilka marknadsföringsstrategier som verkligen ger resultat. 

Tack vare teknologins framfart och den digitala transformationen av affärslandskapet har denna strategi snabbt klättrat till toppen av företags agendas. Även om konceptets arbetsuppgifter kanske inte är helt nya, förblir dess relevans oomstridd i en tid då fler företag flyttar sina affärer online.

Beståndsdelar i Growth Marketing

  • Sökmotoroptimering
  • Google Analytics
  • CRM
  • Content Marketing
  • Inbound Marketing
  • SEM / Google ads / Facebook ads
  • Marketing Automation

Detta upplägg passar nystartade företag där tillväxten är huvudfokus och där man kanske inte har så stora finansieringsmöjligheter. Men det är även en bra strategi för större företag som genomgår en digital omställning, där affären flyttas mer och mer online.

Faktabaserade beslut inom growth marketing

Med growth marketing går man bort från magkänsla och baserar beslut på riktig, mätbar data. Istället för långsiktiga planer, betonar metoden snabba, mätbara tester. Dessa testresultat ger sedan insikter för att sätta och förbättra strategier. Det är dock viktigt att balansera dessa snabba initiativ med långsiktiga strategier som varumärkesidentitet och djupgående marknadsanalyser.
 Alla tester måste vara mätbara och alla beslut måste baseras på fakta. Inte magkänslan. Testerna ska även vara skalbara för att kunna ge effekt.

Fördelar med Growth Marketing

  • Snabba resultat
  • Djupare förståelse för din målgrupp baserad på fakta.
  • Man kan jämföra effekten och kostnadsinsatsen mellan olika marknadsföringsaktiviteter

Vi på Some Insights baserar vårt arbetssätt på ovan men tar även hänsyn till långsiktiga planer och strategier. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt och hur vi arbetar? Nyfiken på vad vi kan göra för dig?

Slå oss en signal eller skicka iväg en förfrågan via kontaktformuläret!