Vad är Growth Marketing?

Data - Some Insights

I grund och botten handlar Growth Marketing om datadriven marknadsföring, att mäta och analysera data för att se vad för typ av marknadsföring som fungerar och inte. Och utifrån detta optimera för att öka sitt resultat.

 

Som ett resultat av den snabba teknologiska utvecklingen och marknadens utveckling där allt fler affärer flyttar online har begreppet Growth Marketing eller datadriven marknadsföring blivit populärt även om arbetsuppgifterna inte direkt är nya.

 

Beståndsdelar i Growth Marketing:

 

  • Sökmotoroptimering
  • Google Analytics
  • CRM
  • Content Marketing
  • Inbound Marketing
  • SEM / Google ads / Facebook ads
  • Marketing Automation

Growth Marketing passar nystartade företag där tillväxten är huvudfokus och där man kanske inte har så stora finansieringsmöjligheter. Men det är även en bra strategi för större företag som genomgår en digital omställning, där affären flyttas mer och mer online.

 

Faktabaserat beslutsfattande

 

Inom Growth Marketing jobbar man med snabba små tester snarare än långsiktiga marknadsföringsstrategier. Alla tester måste vara mätbara och alla beslut måste baseras på fakta. Inte magkänslan. Testerna ska även vara skalbara för att kunna ge effekt.

 

Oftast behöver arbetssättet kompletteras med ett mer långsiktigt perspektiv där man jobbar med mer mjuka värden som till exempel varumärkesidentitet, marknadsanalyser osv.

 

Fördelar med Growth Marketing:

 

  • Snabba resultat
  • Ökar förståelsen för målgruppen genom fakta
  • Man kan jämföra effekten och kostnadsinsatsen mellan olika marknadsföringsaktiviteter

Vi på Some Insights baserar vårt arbetssätt på Growth Marketing men tar även hänsyn till långsiktiga planer och strategier. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt?

 

Nyfiken på vad vi kan göra för dig?

Slå oss en signal eller skicka iväg en förfrågan via kontaktformuläret!