webbplats

snabbare webbplats ger bättre resultat

Att veta sin webbplats prestanda och hastighet är viktigt av flera anledningar. Sidan måste laddas snabbt för att användarna ska stanna kvar, en annan anledning är att spara datamängd och en tredje är för att nå ett bättre resultat på Google.  

 

I en studie som gjordes av Hobo SEO Consultancy hittades en hel del intressanta fynd som presenteras nedan:

 1. Den ideala laddningstiden för mobil är 1-2 sekunder.
 2. 53% av mobilanvändarna överger en webbplats som tar längre än 1-2 sekunder att ladda.
 3. En webbplats med 2 sekunder fördröjd laddningstid har en övergivningsgrad på hela 87%.
 4. Googles mål är att ladda sin sökfunktion under en halv sekund.
 5. En väldigt seg webbplats kan ha en negativ effekt på Googles rankning.
 6. Den genomsnittliga webbplatsen laddas på 19 sekunder via 3G nät. Statistiska modeller förutspår att en webbplats som har 5 sekunders laddningstid har två gånger så hög framgång i kundernas inköp jämfört med en webbplats som laddas på 19 sekunder.
 7. Användare går generellt inte tillbaka till en webbplats som tog längre än 4 sekunder att ladda på grund av negativ uppfattning om företaget, inte heller skulle dessa rekommendera familjer och vänner att använda den.
 8. I studier, när laddningstiden går från 1-3 sekunder så ökar avvisningsfrekvensen av webbplatsen med hela 32%.
 9. Om laddningstiden går från 1 till 5 sekunder ökar avvisningsnivån till hela 90%
 10. I studien har den genomsnittliga webbplatsen en laddningstid på 3,21 sekunder.
 11. Genomsnittliga webbplatsen för mobil ligger på hela 22 sekunder.

Att förbättra hastigheten på din webbplats är inte bara viktigt för användarupplevelsen, utan också för din positionering på Google. Som framgår av ovanstående studie har hastigheten en avsevärd fördel när det gäller att behålla besökare och ranka högt på sökmotorer. Om du önskar optimera din online närvaro, bör optimering av webbplatsens hastighet vara högst på din prioriteringslista. 

Källavill du ha hjälp att mäta hastigheten på din webbplats?

Slå oss en signal eller skicka iväg en förfrågan via kontaktformuläret!