webbplats

SÅ ÖKAR DU DIN LEADGENERERING GENOM EN MER ANVÄNDARVÄNLIG WEBBPLATS

Hur kan du anpassa din webbplats så att de genererar fler leads och att upplevelsen för era besökare blir den bästa? Denna artikel belyser användarproblematik som kan vara nyttigt för den fortsatta utvecklingen av din webb för att öka slutanvändarens nöjdhet efter sitt besök. Eller varför inte båda?


Mobilanvändningen fortsätter att öka

Ett vanligt problem är att webbplatser byggs i desktoputförande. Det behöver inte vara ett problem i sig om man är noggrann att testa även för mobilenheter. Mobilanvändningen har nämligen ökat från 31% år 2015 till hela 57% under augusti 2021. Denna statistik varierar kraftigt mellan regioner då hela 69% av Afrikas användare använder mobilen, medan USA landade på ynka 49,5%.

Det gäller med andra ord att testa din webbplats prestanda och utseende även på olika mobila enheter. Kom ihåg att det kan variera kraftigt mellan Android / OS enheter samt dess olika webbläsare.

Hastighet och prestanda

Det är viktigare än vad man tror att ha koll på sin webbplats prestanda och hastighet av flera anledningar. En viktig del är att användarna förväntar sig att sidan laddar snabbt, en annan är att spara datamängd och en tredje är att göra Google nöjda.

Här hittar du de viktigaste fynden som hittades vid en studie »


Normalt antal klick / tid spenderat på webbplatsen

Två viktiga siffror man enkelt kan ta reda på är hur många klick en användare gör på din webbplats, och hur lång tid de spenderar där. Målet bör vara att användaren hittar relevant information samt kan göra någon slags lead action i form av sälj, rekrytering, informationsspridning etc. Det är viktigt att du har ett tydligt mål med din webbplats och varje sida.

Hur många är bra då? »


Antal 404 – Trasiga länkar

Det är viktigt från både användarens håll att 404-sidorna hålls till minimum, men även för Googles rankning. Ett tips är att försöka förstå vad användaren försöker nå med hjälp av 404-sidan.

Bästa tipsen + data hittar du här »


SEO – Sökmotoroptimering

För att Google ska förstå vad din webbplats handlar om krävs det en del arbete. Det är viktigt med allt från URL:er, metainformation, men även vad för information och text som presenteras i de texter som finns.

Varför är det så viktigt med SEO? »

Fler insights:

Vad är SEO

Vad är seo? Hur rankar man på google

Vad är SEO? hur rankar man på google Sökmotoroptimering (SEO) har blivit en av de mest kritiska aspekterna av digital marknadsföring, men vad är SEO och hur fungerar rankingen på Google? För att lyckas med SEO är det avgörande att förstå hur sökmotorer som Google fungerar. Google är världens mest använda sökmotor och har en sofistikerad uppsättning av algoritmer och

LÄS MER
SEO Some insights

Vad är SEO och varför är det så viktigt?

vad är seo och varför är det så viktigt? Utan SEO är du osynlig för sökmotorer och missar de kunder som redan letar efter ditt innehåll. Majoriteten av alla internetanvändare använder Google och bara i Sverige googlas det över 55 miljoner gånger per dag. Eftersom det finns biljoner hemsidor på internet är det därför svårt att hitta rätt innehåll, om

LÄS MERNyfiken på vad vi kan göra för dig?

Slå oss en signal eller skicka iväg en förfrågan via kontaktformuläret!